Ha' sikkerheden i orden

En hjelm er den absolut vigtigste del af dit beskyttelsesudstyr, når du har hjul under fødderne og bevæger dig med en forøget risiko for at falde og slå dig. Det gælder selvfølgelig ikke bare, hvis du er skater – men også skiløber, cyklist eller løber på løbehjul. Et slag på dit hoved kan have alvorlige og decideret fatale konsekvenser, og der er desværre mange årlige episoder, hvor brugen af en skaterhjelm kunne have sikret livskvaliteten hos uheldige børn og unge på gaden og på skatebanerne. Selv, hvis du er en erfaren skater, der har fuldstændig styr på faldteknik, er ulykker svære at undgå.

Tør du lade være med at bruge skaterhjelm? Vi tør ikke – og derfor fører vi et varieret udvalg af skaterhjelme i forskellige designs til både børn og voksne hos Scootworld. I øjeblikket er det ikke et lovkrav i Danmark, at du eller dine børn skal bruge hjelm, når I skater. Færdes du på for eksempel på rulleskøjter eller et ikke-motoriseret løbehjul, betragtes du lovmæssigt som gående. Alligevel er kulturen omkring brugen af skaterhjelm i Danmark heldigvis sådan, at alle seriøse skatere anerkender nødvendigheden af hovedbeskyttelse.

Vi anbefaler også, for ekstra sikkerhed, at man som nybegynder vælger at køre med ekstra beskyttelse, såsom knæbeskyttere og albuebeskyttere. Dette er for at sikre din egen sikkerhed, således du kan køre og have det sjovt, uden at være bange for at komme til skade. 

Hvordan skal din skaterhjelm sidde?

Det er selvfølgelig slet ikke ligegyldigt, hvordan din skaterhjelm sidder på hovedet. Sidder den ikke, som den skal, får dit hoved ikke den rette beskyttelse, og det er ikke optimalt. Som det er tilfældet med andre hjelme skal skaterhjelme ikke sidde for løst på dit hoved, så den flytter sig, når du bevæger dig, mens du skater. Den bør naturligvis heller ikke klemme på dit hoved, så du får hovedpine allerede inden du eventuelt falder. De bedste skaterhjelme er dem, du bemærker mindst, når du har alt muligt andet teknisk at koncentrere dig om, når du skater – og som stadig giver den nødvendige beskyttelse af dit hoved. De fleste skaterhjelme kommer i dag med et justerbart lukkesystem, hvor du kan tilpasse pasformen omkring dit hoved, så den sidder, som den skal. Derudover har de fleste hjelme også justerbare stropper, så du kan justere længderne og få dem tilpasset din hovedform. En grundregel er, at stropperne skal danne et Y lige under dit øre uden at røre det, og hjelmen sidder som sagt først rigtigt, når den ikke bevæger sig, når du ryster hovedet. Sørg for, at din skaterhjelm altid sidder korrekt, inden du sætter i bevægelse. Også selv om du blot er på hjem fra en skatesession, hvor de største risici for ulykker synes at være overstået. Er du stadig i tvivl om, hvordan din skaterhjelm skal sidde, må du endelig kontakte os. Vi vejleder dig gerne til den rette hjelm. Better safe than sorry.

Skaterhjelm til børn – find de rigtige mål

At finde den rette størrelse skaterhjelm er enormt vigtigt. Når du skal tage mål til din skaterhjelm eller en skaterhjelm til dine børn, bruger du et målebånd, som du fører omkring din pande og som går lige over begge dine ører. Lidt som den underste kant på en kasket. Sørg for, at målebåndet løber i en nogenlunde lige bane omkring dit hoved. Det være en fordel at bruge et spejl eller at få en ven eller et medlem af familien til at hjælpe dig. Undgå både at stramme målebåndet for meget eller have det for løst; Husk, at en god skaterhjelm er en skaterhjelm, som sidder fast uden at stramme. Hvis ikke du har et målebånd til rådighed, kan du bruge et stykke snor, markere det, hvor det passer med hovedets omkreds og måle snoren bagefter med en lineal eller en tommestok.

Sort skaterhjelm eller skaterhjelme i farver?

Der findes et stort udvalg af skaterhjelme i forskellige designs, og du skal vælge præcis den skaterhjelm, du synes bedst om. Rigtigt mange vælger en neutral sort skaterhjelm, så den kan du selvfølgelig også finde her på siden. Dog kan de farvede hjelme have nogle fordele, der drejer sig om synlighed i trafikken, hvis man ofte færdes i travle byer eller genkendelighed, hvis man ofte er sammen med andre skatere. En skaterhjelm kommer ofte med skumpuder, der medvirker til, at den sidder behageligt på dit hoved og dæmper hårde slag mod asfalt, beton og træramper. Derudover er det vigtigt, at du vælger en hjelm med ventilationshuller i toppen, så du kan få noget luft til hovedet og slippe af med varmen, når du udfolder dig fysisk. Det er i særdeleshed vigtigt, når der er tale om en hjelm, du skal bruge til sport, og manglende komfort og deciderede gener kan sætte unødvendige begrænsninger for din performance, din kunnen og din udvikling som skater. Skater du blot en lille smule, vil du helt sikkert danne en masse varme under hjelmen, uanset hvilken kondition du er i. Hovedet er en af de kropsdele, som udskiller mest varme. Varm, som kroppen gerne skal kunne komme af med, hvis du vil undgå hovedpine og udmattelse. De skaterhjelme, du finder i vores sortiment, er alle sammen valgt på baggrund af sådanne overvejelser om komfort, design og sikkerhed. Derfor er du sikret en skaterhjelm af en godkendt kvalitet, når du køber en hvilken som helst hjelm hos ScootWorld.   

Gratis fragt ved køb over 499kr,-