Hvilket løbehjul skal jeg vælge?

Guide: Sådan finder du det rette løbehjul til dit behov

I dag findes der en lang række af forskellige løbehjul, der egner sig til hver sit behov. For nogle er løbehjulet en rigtigt god og sund måde at komme fra A til B, og for andre er løbehjulet et sportsligt redskab, der bruges til at dyrke skaterkulturen og hele tiden udfordre sig selv og vennerne med nye tricks.

Hos ScootWorld har vi som specialister i løbehjul lidt af det hele. Her finder du blandt andet et sortiment af disse typer af løbehjul: 

Trick løbehjul - Løbehjul til transport - Løbehjul til trampolin - Trehjulede løbehjul

Men hvilket løbehjul skal du lige vælge, hvis det er første gang, du skal købe ét?  Det vil vi forsøge at give dig svar på her på siden.

NÅR LØBEHJULET MEST SKAL BRUGES TIL TRANSPORT

Et løbehjul er et rigtigt godt transportmiddel, som hjælper med at udvikle børn og unges motoriske færdigheder. Men faktisk er der også rigtigt mange voksne, der bruger løbehjulet som transportmiddel i dag.

Ved du på forhånd, at du primært er på udkig efter et løbehjul til transport, kan du med fordel vælge et løbehjul, der giver dig den størst mulige komfort og køreglæde. For løbehjul til transport har ofte noget større hjul end for eksempel løbehjul, der er beregnet til tricks. 

HVAD ER FORDELENE VED AT VÆLGE ET LØBEHJUL TIL TRANSPORT?

Løbehjulet er et sjovt alternativ til at gå eller at cykle fra ét sted til et andet. Det er naturligvis hurtigere end at gå – men det kræver også, at underlaget er forholdsvist jævnt, selvom hjulene er designet til at kunne klare ujævnheder op til et vist niveau. Har du en rute, som du jævnligt skal gå eller køre, som ikke er alt for lang, og hvor vejene ikke er alt for trafikerede, kan du sagtens vælge transportløbehjulet på de dage, hvor det ikke regner. Løbehjulet har tilmed den fordel frem for en cykel, at det er let at transportere og opbevare, når du kommer frem. Du behøver på den måde ikke at låse dit løbehjul, da det nemt kan tages under armen og stilles et sted, hvor det ikke er i vejen, indtil du skal tilbage igen.   

Hvornår skal jeg vælge et transportløbehjul?

Du skal vælge et løbehjul til transport, hvis det ikke interesserer dig at lave mange forskellige tricks på dit løbehjul. Hvis det primære formål er at bruge dit løbehjul til transport, kan du lige så godt tilvælge den ekstra køreglæde og hurtighed, der er i et lidt hurtigere løbehjul med større og blødere hjul, der er i stand til at bringe dig fremad på flere gængse typer af underlag, som du finder i de fleste bymiljøer.

Du kan se oversigten over alle de løbehjul, der er velegnede til transport, ved at klikke på linket her. Her finder du både modeller, der passer til børn, unge og voksne. 

LØBEHJUL TIL TRICKS

Disse særligt konstruerede løbehjul er til dig, der godt kan lide at udfordre dig selv med tricks på forskellige niveauer. Til forskel for løbehjulene, der primært er til transport, har denne type løbehjul ofte nogle noget mindre hjul, der også er noget hårdere. Det gør dem lidt mindre behagelige at køre på – men på den måde egner de sig også klart bedre til de fysiske belastninger, som de skal kunne holde til, når man bruger dem til gentagne hop og tricks med voldsomme pres på vægten. 

Alligevel findes der rigtigt mange, der alligevel vælger at bruge deres trickløbehjul til transport, da de ofte ser lidt sejere ud end et klassisk løbehjul.

DE FYSISKE FORDELE VED DET GODE TRICKLØBEHJUL

Et trickløbehjul udmærker sig generelt ved at være designet til meget store belastninger. På den måde er et trickløbehjul ikke stærkere end den svageste komponent. Og de mange forskellige tricks, du kan lave på et løbehjul, sætter forskellige krav til, hvad dit løbehjul skal kunne holde til. 

Først og fremmest er der springene, der naturligt sætter sine krav til hjulene. Men det gælder også kuglelejerne og decket, som dine hjul sidder fast på. Det går jo ikke, at kvaliteten af dit løbehjul forringes mærkbart, efter du har lavet blot 20-30 tricks på det. Derfor er det vigtigt, at du køber et specialkonstrueret trickløbehjul, hvis du ved, at du på ét eller andet tidspunkt godt kunne tænke dig at lære nogle fede tricks. Ud over springene er der også slides, grinds og stalls, der sætter krav til særligt dit deck – altså selve den platform, du har fødderne på, når du kører på dit løbehjul. Og sidst men ikke mindst kræver det noget griptape i en god kvalitet, da det slides meget hurtigere ved aggressiv kørsel og tricks, end når du blot bruger løbehjulet til transport. 

VI HAR ALT I TILBEHØR TIL TRICKLØBEHJUL

Hos ScootWorld er vi særligt glade for trickløbehjul. Derfor finder du også alt i reservedele, som du skal bruge i takt med, at dine forskellige dele på dit trickløbehjul bliver slidt. På den måde kan du også samle dit helt eget løbehjul fra bunden, hvis du har lyst til det.

Læs vores guide til, hvordan du bygger dit eget custom trick løbehjul her. 

Hvornår skal jeg vælge et trickløbehjul?

Du skal vælge et trickløbehjul, hvis du for eksempel har en masse kammerater, der godt kan lide at samles og lære nye tricks, have det sjovt sammen samt at udfordre og inspirere hinanden. Du kan naturligvis også øve dig alene. Men trickløbehjul og andre former for skating handler i høj grad om at have det sjovt med hinanden gennem fysiske aktiviteter med tricks og personlig udfoldelse.

Se den aktuelle oversigt over alle trick løbehjul i vores webshop her.

TREHJULEDE LØBEHJUL: DET BEDSTE VALG TIL DE YNGSTE

De trehjulede modeller er velegnede til dem, som endnu ikke helt har den nødvendige balance eller de motoriske forudsætninger for at kunne styre et løbehjul med to hjul endnu. For det kræver naturligvis lidt fart og en grundlæggende fornemmelse for balance. Men med et trehjulet løbehjul kan enhver sætte ekstra fart i tingene og få en rigtigt god fornemmelse for, hvad det vil sige at skubbe fra med foden og stille sig op på løbehjulet og køre af sted.

Det er meget stor forskel på, hvornår man bør vælge et trehjulet løbehjul frem for et løbehjul. Er du forælder, har du sikkert selv den bedste fornemmelse for dit barns motoriske færdigheder. Og er dit barn ikke helt klar til at træde op på et af de tohjulede endnu, er et trehjulet løbehjul kun med til at styrke og udvikle dit barns nødvendige færdigheder, der også kommer til gavn i mange andre situationer, hvor dit barn skal bevæge sig og koordinere sine bevægelser.

Hvornår skal jeg vælge det trehjulede løbehjul?

Du skal vælge et trehjulet løbehjul, når du eller dit barn har behov for at udvikle de motoriske færdigheder, indtil de er tilstrækkelige til at håndtere en af de tohjulede modeller. I nogle tilfælde er det dog også en sund udfordring at begynde med en af de tohjulede udgaver. Det er lidt på samme måde, som når du skal lære at cykle.

Se oversigten over alle vores trehjulede løbehjul til de mindste børn her.  

LØBEHJUL TIL TRAMPOLIN: NÅR DU SKAL ØVE DIG – ELLER BARE HAVE DET SJOVT

Der er mange, der vælger vores populære løbehjul til trampolin som en tilføjelse til deres trickløbehjul. Her har du nemlig muligheden for at få god højde på dine spring og øve de forskellige tricks og bevægelser, mens du lander på et blødt og eftergivende underlag. Det er også en enormt sjov aktivitet i sig selv.

Se vores udvalg af løbehjul til trampolin her.

OPSUMMERING: HVILKET LØBEHJUL SKAL JEG SÅ VÆLGE?

Det er vigtigt, at du sætter dig ned og tænker lidt over, hvad dit specifikke behov er, når du skal købe et nyt løbehjul. Sandsynligvis ved du lidt om det i forvejen – men der er flere fordele at hente, hvis du vælger et løbehjul, der passer perfekt til din stil og dit niveau.

Hos ScootWorld er vi nogle af landets førende inden for løbehjul, og vi hjælper dig gerne med at finde frem til dit næste løbehjul. Vi kan give dig råd og vejledning til, hvad du skal vælge med udgangspunkt i det, du godt kunne tænke dig og også sørge for, at du får et løbehjul i den helt rigtige størrelse.Så hold dig ikke tilbage med at kontakte os, hvis du har flere spørgsmål om, hvad for et løbehjul du skal vælge.

Login

Glemt dit kodeord?

Har du ikke en konto?

×

Brug for hjælp?

Ring til os på

+ 45 70267979
Mandag - Fredag: 11:00 – 17:00
Lørdag: 10:00 - 14:00

E-mail

Du er også velkommen til at sende en e-mail til: info@scootworld.dk

Vi forsøger at besvarer din e-mail indenfor 24 timer på hverdage.


Butik:
Mandag - Fredag: 11:00 – 17:00
Lørdag 10:00 – 14:00