Sådan bygger du dit eget trick løbehjul

  • Frederik Giese
Sådan bygger du dit eget trick løbehjul

Går du så meget op i din hobby, at du synes, at det kunne være fedt at have dit helt eget unikke løbehjul? Det forstår vi godt! Og hos ScootWorld kan vi som din løbehjulsspecialist naturligvis hjælpe dig med at finde alle de forskellige dele, du skal bruge for at få det fedeste custom løbehjul, du overhovedet kan forestille dig. 

Men inden du går i gang med at bestille dele til dit personlige drømmeløbehjul, er der nogle ting, vi gerne vil fortælle dig, så du kan få det allerbedste resultat, der lever op til dine forventninger.

Så læs med her, hvis du er nysgerrig, og bliv klogere på, hvordan du selv kan lave dit eget løbehjul ved at vælge de forskellige komponenter og sætte dem sammen til det løbehjul, der fungerer bedst for dig og ser ud, præcis som du gerne vil have det.  

Kend alle de komponenter, du skal bruge, for at lave dit personlige custom løbehjul

For at kunne bygge dit eget løbehjul selv, er der nogle ting, som du ikke kan undvære. Som hovedregel hænger kvaliteten på de enkelte elementer sammen med den pris, du skal betale for delen. Vi vil anbefale dig, at du sætter dig ned og laver et budget for, hvor mange penge du kan eller har lyst til at bruge på at lave det perfekte custom løbehjul efter dit hoved – men hvis det ikke helt kan lade sig gøre, anbefaler vi, at du skal overveje at købe et samlet løbehjul hjem fra vores webshop, som du så kan skifte nogle af de enkelte dele ud på ud fra dit behov til opsætning og stil. 


Til et custom løbehjul, som du vil bygge fra bunden, skal du som minimum bruge de her dele:

bar - clamp - deck - forgaffelgriptape - headsæt - hjul - håndtag - kuglelejer

 

Vi har forskellige udgaver af flere af delene, som giver dig mulighed for selv at designe, hvordan dit løbehjul skal se ud. Sørg derfor for at vælge nogle dele i farver, du synes ser godt ud sammen. Nogle synes bedst om et custom løbehjul, hvor delene er holdt inden for det samme farvespektrum, mens andre bedst kan lide at bruge nogle kontrasterende farver, der klæder hinanden. Begge dele kan i virkeligheden se enormt fedt ud. Men det er ultimativt dig selv, der vælger din stil og dit udtryk – det er en af de bedste ting ved at lave sit eget løbehjul.  

  • Tips til at vælge alle de rigtige dele til dit custom løbehjul fra starten

Noget af det vigtigste er at sikre dig, at de dele, du køber hjem, passer ordentligt sammen. Når du klikker dig ind på produkterne, vil du kunne se alle de tekniske specifikationer, der er relevante for dig, når du skal vælge dele, der er kompatible med hinanden. Her er det for eksempel særligt vigtigt, at din bar har den rette diameter, og at dine hjul har den helt rette størrelse i forhold til det deck og den forgaffel, du har valgt eller efterfølgende skal vælge.

Hos ScootWorld er vores specialister i løbehjul og de tilhørende dele selvfølgelig altid parat til at hjælpe dig med at få valgt alle de rigtige dele, som passer til hinanden og giver dig det resultat, som du søger efter. Derfor er du mere end velkommen til at tage fat i os – enten ved at komme ind i vores splinternye butik, hvor du også har mulighed for at se de enkelte dele, før du køber dem – eller også ved at ringe til os inden for vores åbningstider. 

Vores personlige service koster dig naturligvis aldrig ekstra, og det er din garanti for, at du får det bedste løbehjul, når du handler hos os. For vi hjælper dig ikke nødvendigvis i retning af det, vi selv synes er fedt – vi hjælper dig med at finde frem til det produkt, som du kan få mest glæde af, og som forholder sig til dine ønsker og krav. Det gælder også, hvis du ønsker hjælp eller vejledning til at til at komme i gang med at lave dit eget løbehjul. 

  • Hvordan bygger man sit eget løbehjul?

Når du har besluttet dig for at lave dit eget løbehjul, anbefaler vi, at du begynder med det mest grundlæggende. Du skal selvfølgelig også have noget værktøj ved hånden. Men alle opgaverne kan løses med helt gængse unbraconøgler. Dit deck er det, som du skal stå på, og det element, som skal bære og være i kontakt med flest af de andre dele, dit custom løbehjul består af. Vælg derfor decket først, da det er hele skelettet for resten af dit løbehjul. Husk at undersøge de forskellige hjulstørrelser og specifikationer, inden du vælger. Flere af modellerne fås i mange forskellige farver, som du kan se ved at klikke dig ind på hvert enkelte deck i vores sortiment.

Det næste, du bør kigge efter og beslutte dig for, er forgaflen. Med forgaffel og deck (og senere hen også hjul) har du et solidt fundament for den samling af dele, der skal kunne klare den største belastning. Forgaflen monteres helt simpelt ved at føre den op gennem røret forrest på dit deck. Herefter skal du vælge din bar (også kaldet T-baren), som du bruger til at styre løbehjulet med. Også disse fås i et væld af forskellige farver og design, som giver dig mulighed for at gøre dit custom løbehjul meget personligt og supersejt. 

  • Et custom løbehjul tager form

Forneden på din bar monterer du din clamp, som herefter skal forbindes med din forgaffel, som du har ført op gennem frontrøret på dit deck. Her kan du vælge mellem clamps med forskellig styrke, der er repræsenteret ved forskellige mængder af skruer. Jo flere, jo stærkere. Så simpelt er det. Spænd clampen til, mens din bar og din forgaffel flugter. Herefter er alle de store dele faktisk samlet.

Hjul, som er det næste, der skal monteres, fås både med eger og i solide design. Ofte leveres hjulene med kuglelejer og spacers, så det behøver du ikke at købe, selvom det altid er rart at have ekstra kuglelejer på lager, hvis du dyrker din hobby flittigt og ønsker dig et løbehjul, der altid ruller helt perfekt.

Det sidste, der skal monteres, er dine grips og din griptape. Vælg grips, der er bløde og skånsomme med hænderne, hvis du er typen, der godt kan lide at køre og udfordre dig selv i timevis. Griptape monteres let som et stort klistermærke på oversiden af dit deck – og så er du faktisk klar til at rulle af sted!

Husk, at du kan kontakte ScootWorld for hjælp til at lave dit eget løbehjul!


Login

Glemt dit kodeord?

Har du ikke en konto?

×

Brug for hjælp?

Ring til os på

+ 45 70267979
Mandag - Fredag: 11:00 – 17:00
Lørdag: 10:00 - 14:00

E-mail

Du er også velkommen til at sende en e-mail til: info@scootworld.dk

Vi forsøger at besvarer din e-mail indenfor 24 timer på hverdage.


Butik:
Mandag - Fredag: 11:00 – 17:00
Lørdag 10:00 – 14:00